Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، با شروع سال جدید، 21 سال از زمانی که مجوز اولیه هتل آسمان صادر شد می گذرد. هتلی که از همان ابتدا بنیانش بر تخلف و چالش نهاده شد.

کلنگ هتل آسمان در خیابان باریک و پر ترافیک رودکی به زمین خورد که پیش از این دو هتل دیگر را در خود جای داده بود و دیگر کشش ساخت هتل تازه ای را نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال ۱۳۸۱ تغییر کاربری و احداث هتل اسمان در هفت طبقه به تصویب کمیسیون ماده پنج شهر شیراز می رسد گرچه مجوز اولیه هتل برای 7 طبقه صادر شده بود اما با رفت و برگشت های مداوم به کمیسیون های ماده 100 و مجوزهای کمیسیون ماده 5 در طی چند سال، به 18 طبقه قد کشید.
 

دستگاه های متولی افزایش ارتفاع را به رسمیت می شناختند

اما آنچه طی این سالها ارتفاع هتل را هر روز بیش از پیش افزایش داد، همراهی دستگاه های متولی با درخواست های مالک و صدور متوالی مجوز و مواقفت با تغییر ارتفاع هتل است.

چنانچه پس از آغاز عملیات اجرایی ساختمان، در همان مرا حل ابتدایی، ستون سازه در پیاده رو خیابان کم عرض رودکی قرار گرفت و در کمیسیون ماده صد، شهرداری در ازای گرفتن جریمه، به آن مجوز داد.

در مرحله بعد می بینیم که در سال 84، سه سال پس از شروع کار، مالک با تغییر نقشه ها تقاضای افزایش طبقات به 10 طبقه را ارائه می کند که باز از سوی متولیان امر یعنی استانداری، شهرداری و میراث فرهنگی تأیید می شود و کسی متعرض چنین افزایش ارتفاعی نمی شود. 

 

داستان به همین جا ختم نمی شود و سال 86، مجددا مالک تقاضای افزایش تراکم به 16 طبقه را می دهد که باز هم در کمال تعجب هم شهرداری و هم میراث فرهنگی مخالفتی نمی کنند و  مجوز  ۵۴ متر ارتفاع از صفر- صفر زمین مورد تائید قرار میگیرد و این موضوع تا افزایش تراکم به 18 طبقه و افزایش ارتفاع تا قریب به 100 متر ادامه یافت.

در تمام این موارد سرمایه گذار نقشه های اصلاح شده را به نهادهای ذی صلاح ارائه میداده و مجوز ساخت و تغییر ارتفاع دریافت میکرده است و هیچ نهادی با این موضوع مشکل نداشته است. طبق اسنادی که سال 95  توسط سرمایه گذار منتشر شد، برای تک تک اقدامات، از مبادی قانونی مجوز رسمی صادر شده است و در هنگام ساخت بنا، هیچ کدام از نهادها با این موضوع مخالفتی نداشته اند.

حقیقت این است که اعلام موضع و فریاد مخالفت افراد و دستگاههای مسئول زمانی بلند شد که سازه هتل در چند طبقه انتهایی رخ نمود و فعالان عرصه میراث فرهنگی و گردشگری و به  تبع آن مردم و شهروندان با مخالفت و اعتراض برخاستند، و تا پیش از آن مشکلی با موضوع تخریب حریم بصری ارگ کریمخان نداشتند.

اگر اعتراض دوستداران میراث فرهنگی نبود، همین میزان مخالف هم دیده نمی شد.

 

یک بام و دو هوا در اجرای مصوبات شورای عالی شهرسازی

شورای عالی شهر سازی و معماری در سال 94 پس از بررسی موضوع، مصوبه‌ای داشت که در بخشی از آمده است به منظور جلوگیری از هر گونه تبعات بعدی مصوبه مورخ ۷/۱۰/۱۳۸۴ کمیسیون ماده ۵ شهر شیراز ملاک عمل می باشد. لذا ضروری است ضمن تعدیل ارتفاع هتل آسمان به میزان ۱۴ طبقه نسبت به لغو مجوزهای صادره مازاد اقدام و از ادامه فعالیت احداث و تکمیل طبقات فوقانی پروژه ممانعت به عمل آید. نهایتاً ظرف دو ماه اخذ تأییدیه سازمان میراث فرهنگی جهت انطباق با رعایت حریم منظری ثبت جهانی الزامیست.
 

حکمی که قرار بود دو ماهه انجام شود اما هرگز اجرایی نشد

این بی توجهی به مصوبات شورای عالی شهر سازی در حالی است که در خصوص عدم اجرای طرح 57 هکتاری و ساماندهی اطراف حرم شاهچراغ، بلافاصله پس از مصوبه شورای عالی شهر سازی، طرح متوقف شد. اما در مسئله تخریب هتل آسمان مصوبه شورا بر زمین ماند و هیچ وقت اجرایی نشد و یک سال بعد در اردیبهشت 95، تحت تاثیر و فشار افکار عمومی، شهرداری شیراز دوطبقه از این برج غول پیکر را تخریب کرد یعنی تنها 2 متر و 20 سانتی متر. 

در حال حاضر  هتل آسمان با 16 طبقه و 64 متر ارتفاع هفتمین بنای مرتفع شیراز است. که در مرکز بافت تاریخی و کوتاه قامت شهر سر کشیده است.
 

همه امور با مجوز رسمی انجام شد

به گفته حمید سجادیان، سرمایه گذار و مالک هتل آسمان که از فعالان صنعت هتل داری کشور است وی برای بنای هتل، خلاف قانون عمل نکرده و از طرق کاملا قانونی با امضای همه مسئولان وقت، مجوز ساخت هتل با این شرایط، تراکم و ارتفاع را دارد. مسئله ای که سبب شکایت وی به دیوان عدالت اداری و گرفتن تاییدیه دیوان شد.

در میان اسنادی که سجادیان سالها قبل منتشر کرده است می توان به نامه رییس سازمان میراث فرهنگی و همچنین رای دیوان عدالت اداری مبنی بر موافقت با احداث هتل آسمان به شکل فعلی و عدم نیاز به تخریب طبقات اشاره کرد.

 

هتل آسمان نماد تخلف مسئولان

هتل آسمان نه نماد تخلف مالک، که نماد تخلف مسئولان وقت است. کسانی که علیرغم وظایف سازمانی که حفاظت از اموال فرهنگی و تاریخی شهر است، افزایش ارتفاع را به رسمیت شناختند.

 

هتل آسمان درس عبرت  کمیسیون ماده 5

نصیری، معاون سابق میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی، پیش از این به خبرگزاری فارس گفته بود: هتل آسمان تجربه ای شد برای خیلی از هتل ها و ساختمان‌ها، در جلسات کمیسیون ماده 5 موضوع هتل آسمان را همه در ذهنشان هست و حساسیت دارند جای دیگری این اشکال پیش نیاید.
 

شهردار اسبق حاضر به گفتگو در خصوص هتل آسمان نشد

دی ماه سال جاری، علیرضا پاکفطرت، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس، در بازدید از بافت تاریخی شیراز  با تاکید بر اینکه با وجود هتل آسمان بنای ارگ کریمخانی شیراز ثبت جهانی نخواهد شد، گفت: زمانی که این هتل به صورت اسکلت ساختمانی بود و با امضای شهردار سابق و مجوزی که میراث‌فرهنگی داده بود، روند ساخت و ساز را با گرفتن تسهیلات بانکی ادامه داد و شیراز را از مواهب این ثبت که می‌توانست منجر به حفاظت در زمان وقوع جنگ، هنگام زلزله و جذب گردشگر بشود، محروم ساخت.

صحبتهای پاک فطرت در حالی است که وی 12 سال از دورانی که هتل آسمان، با تغییر مداوم نقشه ها، مجوز تراکم و ارتفاع بیشتر و بیشتر را تقاصا میکرد و به دست می آورد شهردار شیراز بوده و یکی از مسئولانی است که باید پاسخگوی عملکرد خود باشد اما علیرغم پیگیری خبرگزاری فارس، شهردار اسبق شیراز حاضر به گفتگو نشد و از مصاحبه در خصوص هتل آسمان سرباز زد.
 

ورود دادستانی به موضوع هتل آسمان

سید مصطفی بحرینی، دادستان عمومی و انقلاب استان فارس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در خصوص وضعیت هتل آسمان گفت: نظر به اینکه قانون گذار مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی از لحاظ عدم رعایت ضوابط شهرسازی و ایمنی را کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری ها تعیین نموده و در صورت اعتراض به آراء قطعی صادره از کمیسیون ماده 100 مراتب در دیوان عدالت اداری رسیدگی می گردد لذا رسیدگی به تخلف ساختمانی هتل آسمان از حیث طبقات و ارتفاع آن می بایست در کمیسیون ماده 100  شهرداری و دیوان عدالت اداری  مطرح رسیدگی قرار گیرد.

وی افزود: در صورت احراز صدور مجوز غیر قانونی یا اقدامات خلاف قانون دادستانی صلاحیت ورود در مساله را دارد.

بحرینی توضیح داد: در خصوص عدم رعایت حریم مجموعه زندیه توسط هتل مذکور نیز می بایست اداره کل میراث فرهنگی استان نسبت به تنظیم و ارائه دادخواست حقوقی در مراجع قضایی اقدام کند تا مطابق با قوانین و مقررات رسیدگی گردد.
 

میراث فرهنگی پاسخگوی رسانه نیست

 با وجود پیگیری های صورت گرفته، مسئولان میراث فرهنگی حاضر به پاسخگویی به سئوال ساده خبرگزاری فارس مبنی بر شکایت یا عدم شکایت نشدند. و علیرغم قول های اولیه از پاسخ گویی اجتناب کردند.

به گزارش فارس بنظر می رسد جعبه سیاه هتل آسمان نیاز به رمزگشایی و روشن شدن ابهامات دارد. سئوالات درباره این برج بسیار است اما هیچ کدام از نهادها حاضر به گفتگو و روشن کردن ابعاد مختلف این فاجعه فرهنگی نیستند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: هتل آسمان پاک فطرت مجوز قانون تخریب ارگ کریمخان دیوان عدالت اداری شورای عالی شهر خبرگزاری فارس افزایش ارتفاع میراث فرهنگی کمیسیون ماده هتل آسمان ماده 100

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۲۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا رستگار رئیس اتاق اصناف در مصاحبه رادیویی، گفت: یکی از سیاست‌های دولت، خدمات الکترونیک است. یعنی یک سری خدمات نهادهای دولتی باید در بستر الکترونیکی انجام شود. یک سری مجوزها از سوی درگاه مجوزها اعطا شده و در ادامه نیز بحث الکترونیکی شدن روی داد که در دستور کار دولت است.

رستگار تاکید کرد: الکترونیکی کردن مجوزها نیازمند آن است که تمام کسانی که دارای مجوز کسب و کار هستند برای دریافت تسهیلاتی که دولت ارائه می‌دهد باید کد یکتا را داشته باشند.

وی گفت: کد یکتا متصل به حساب بانکی افرادی می‌شود که فعالیت اقتصادی دارند. بیشتر افراد باید جسم مجوز را با خود می‌بردند و یا استعلامی از نهادهای ذیربط انجام می‌شد تا اعتبار پروانه کسب بررسی می‌شد. با الکترونیکی شدن و ایجاد کد یکتا نیازی نیست که اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای پروانه کسب هستند مجوز را با خود ببرند.

این مقام صنفی یادآور شد: مهمترین موضوعی که اتاق اصناف و اتحادیه‌ها دنبال می‌کنند آن است که همه فعالان اقتصادی باید پروانه کسب داشته باشند. سپس آنکه این مجوزها مورد تأیید درگاه ملی مجوزها باشد. با کد یکتایی که افراد دریافت می‌کنند هم افرادی که مجوز دارند و یا مجوز قدیمی دارند و نیازمند به روز شدن هستند، عملیات به روز رسانی خود را انجام می‌دهند.

وی گفت: تهران دارای ۱۳۵ اتحادیه و نزدیک به ۵۰۰ هزار واحد صنفی دارای پروانه هستند و همه آنها باید کد یکتا را دریافت کنند. افرادی که پروانه کسب ندارند حتماً باید با این کد یکتا مجوز کسب و کار را دریافت کنند.

رئیس اتاق اصناف تهران خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم این است که همه مردم تا پایان این ماه باید برای دریافت کد یکتا به آدرس الکترونیکی اقدام کنند. غیر از آن افراد صنفی می‌توانند به اتحادیه مرتبط مراجعه کنند و اتحادیه‌ها نیز این کد را ارائه می‌کنند.

کد خبر 6095507

دیگر خبرها

  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟
  • ما میراث‌دار فرهنگی اصیل و غنی هستیم/ وظیفه داریم یگانه بودن جایگاه شیراز را پاس بداریم
  • همه واحدهای صنفی باید شناسه یکتا دریافت کنند
  • کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • همه واحدهای صنفی باید کد یکتا خود را دریافت کنند
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است